Boeing'den 355 milyon dolarlık zarar açıklaması

24.04.2024 - 15:53 | Son Güncelleme :

Ocak ayında Alaska Havayollarına ait uçağın kapısının patlamasının ardından zor bir dönem yaşayan havacılık devi Boeing, 2024'ün ilk çeyreğinde zarar açıkladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/boeing(1).jpg

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

Boeing, ilk çeyrekte düşen gelir nedeniyle 355 milyon dolar kaybettiğini açıkladı. Boeing CEO'su şirketin zor bir dönemde olduğunu ve odak noktasının finansal sonuçlar değil üretim sorunlarını çözmek olduğunu söyledi. Şirketin geliri yüzde 7,5 düşüşle 16,57 milyar dolara geriledi. Şirket hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

Boeing, Ocak ayında Alaska Havayolları uçuşu sırasında Boeing 737 Max'in kapısının patlayıp uçakta büyük bir delik açmasından bu yana zor günler yaşıyor. Kaza, Boeing üretimi jetlerin 2018 ve 2019'da iki ölümcül kazaya karışmasının ardından şirketin toparlanırken kaydettiği ilerlemeyi durdurdu.

Haberin Devamı

CEO'DAN AÇIKLAMA 

Boeing CEO'su David Calhoun Çarşamba günü çalışanlara gönderdiği bir notta, "Bugün ilk çeyrek mali sonuçlarını rapor ediyor olsak da, odak noktamız Alaska Airlines Flight 1282 kazasının ardından aldığımız kapsamlı eylemler üzerinde olmaya devam ediyor" dedi.

Calhoun "Yakın vadede evet, zor bir dönemden geçiyoruz. Daha düşük teslimatlar müşterilerimiz ve mali durumlarımız için zor olabilir. Ancak güvenlik ve kalite her şeyden önce gelmeli ve gelecektir" dedi. 

Boeing hisseleri, Alaska Havayolları'nın kapı fişi patlamasından bu yana yaklaşık üçte bir oranında değer kaybetti. Ancak yıl sonunda görevinden ayrılacak olan Calhoun, bir kez daha şirketin toparlanacağından tamamen emin olduğunu söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi