Gucci satışlarının azalmasıyla Kering hisseleri sert düştü

24.04.2024 - 13:14 | Son Güncelleme :

Fransız lüks tüketim devi Kering hisseleri, bünyesinde bulunan ünlü markası Gucci'nin satışlarının azalması ile sert düştü.

https://i.bigpara.com/i/55big/GUCCI(2).jpg

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi 

Gucci'nin sahibi Fransız moda devi Kering'in hisseleri, Gucci satışlarının düşmesinin ardından ardından Çarşamba günü düşüş yaşadı. AFP haberine göre Kering hisseleri, Paris borsasının açılmasının ardından yüzde 8,5 düşerek 320,55 euroya (342,65 dolar) geriledi ve altı yılın en düşük seviyesini gördü. Grubun hisse senedi fiyatı yılın başından bu yana neredeyse yüzde 20 düştü.

Kering Salı günü yaptığı açıklamada, özellikle lüks malların önemli bir tüketicisi olan Çin'deki zorlu piyasa koşullarını gerekçe göstererek satışlarının ilk çeyrekte yüzde 11 düştüğünü açıkladı. Şirket, yılın ilk yarısında faaliyet gelirinin yüzde 40 ila 45 arasında düşmesini beklediği konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Fransız milyarder François Pinault'un kurucusu olduğu Kering'in bünyesinde Yves Saint Lauren, Gucci ve Balenciaga gibi markalar bulunuyor. Şirket, bünyesinde Dior'u da barındıran Bernard Arnault'un moda imparatorluğu LVHM'nin en büyük rakibi konusunda. 

 

Hisse Başarıyla eklendi