Uzman isim tarih verdi: Sürücüsüz taksiler için en az 5 yıl gerekli

25.04.2024 - 17:37 | Son Güncelleme :

Otomobil üreticisi Xpeng'in eş başkanı, Tesla'nın sürücüsüz taksi planına atıfta bulunarak bu tarz araç filolarının tam kapasite ile hizmete girebilmesi için en az 5 yıl gerektiğini savundu.

https://i.bigpara.com/i/55big/Robotaksi.jpg

Hurriyet.com.tr / Ekonomi Servisi

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Xpeng'in Başkan Yardımcısı ve Eş Başkan Brian Gu, sürücüsüz taksilerin yollara çıkması için en az beş yıl gerektiğini söyledi. CNBC haberine göre Gu, bu tahmini sürücüsüz taksi ağını genişletmek için yapay zekaya yatırım yaptıklarını ifade eden Elon Musk'ın şirketi Tesla'nın açıklamalarına cevap olarak yaptı. Tesla'nın patronu Elon Musk, bu ayın başında sürücüsüz taksi modellerinin ağustos ayında tanıtılacağını duyurmuş, geçtiğimiz gün de Tesla'nın işlettiği bir robotaksi çağırma uygulamasını hizmete sokacaklarını açıklamıştı.

Gu, robotaksi adı verilen sürücüsüz taksiler hakkında "Tam kapasitede bir ticari operasyona sahip olunması için sanırım buna 5 yıldan fazla zaman var. Şu anda bu, satışları başlatırken ve planlarken düşündüğümüz bir şey değil" dedi. Şirketinin de otonom sürüş yazılımı üzerinde çalıştığını belirten Gu "Çok sayıda test olacağını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Gu'nun açıklamalarına karşın Çinli şirketler de Tesla gibi sürücüsüz taksi uygulamalarını denemeye alıyor. Baidu gibi Çinli teknoloji şirketleri tamamen sürücüsüz taksiler için Çin’in bazı bölgelerindeki yerel makamlardan izin aldı.Bu bölgeler Pekin’in bir banliyösünü ve Wuhan’ın bazı kısımlarını içeriyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi