KAP ***ISP*** İŞ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu

02.04.2024 - 16:02 | Son Güncelleme :

KAP ***ISP*** İŞ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu



***ISP*** İŞ PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.( Fon Sürekli Bilgilendirme Formu )

Fona İlişkin Bilgiler
Fonun Halka Arz Tarihi
İhraç Sıra Numarası Halka Arz Tarihi
16.02.2022

Portföy Yöneticisi Kuruluş
İhraç Sıra Numarası Portföy Yöneticisi Kuruluşun Ticaret Unvanı
İş Portföy Yönetimi A.Ş.

Temel Alım Satım Bilgileri
Alım Satım Saatleri Alım Satım Yerleri Alınabilecek Asgari Pay Adedi Nemalandırma Esasları Diğer Önemli Bilgiler
Fon katılma payları A Grubu ve B Grubu olarak iki pay grubuna ayrılmıştır. Pay gruplarına ilişkin detaylı bilgiler izahnamenin (6.7.) nolu maddesinde yer almaktadır. Fon satış başlangıç tarihinde bir adet B Grubu payın fiyatı (birim pay değeri) 1 Amerikan Doları (USD), bir adet A Grubu payın fiyatı (birim pay değeri) ise bir önceki işgününde TCMB tarafından belirlenen Amerikan Doları (USD) döviz alış kuru esas alınarak hesaplanacak 1 USD karşılığı TL'dir. Takip eden günlerde fonun birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir. Fon birim pay değeri yukarıda belirlenen pay grupları çerçevesinde, bağlı olduğu pay grubuna göre Türk Lirası ve Amerikan Doları (USD) cinsinden hesaplanır ve ilan edilir. Pay gruplarına uygulanan yönetim ücreti oranında farklılık bulunmamaktadır. Fon katılma payları izahnamede ilan edilen talep toplama başlangıç ve bitiş tarihleri arasında alınabilecektir. Fonun Talep Toplama Dönemi: 16.02.2022-22.02.2022 tarihleri arasındadır. Fonun Yatırım Dönemi: 23.02.2022-25.04.2024 tarihleri arasındadır. (792 gün) Katılma paylarının alım ve satımı Kurucu?nun yanı sıra Türkiye İş Bankası A.Ş., İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Odea Bank A.Ş., Alternatif Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Alternatifbank A.Ş. aracılığıyla da yapılır. Fon payları TEFAS?da işlem görmeyecektir 50000 A grubu fon alım talimatına konu TL tutarlar, alım talimatının Kurucu'ya verilmesi ı halinde Kurucu tarafından fon alım talimatının gerçekleştirileceği günden önceki iş gününde İş Portföy Para Piyasası Fonu satışı gerçekleştirilerek nemalandırılır. Alım talimatının Dağıtıcı'ya verilmesi halinde ise dağıtıcı tarafından nemalandırılır. B grubu pay alım talimatı veren yatırımcılardan tahsil edilen tutarlar nemalandırılmayacaktır. A Grubu payların alım satımı Türk Lirası (TL), B Grubu payların alım satımı ise Amerikan Doları (USD) üzerinden gerçekleştirilir. Fon satış başlangıç tarihinde bir adet B Grubu payın fiyatı (birim pay değeri) 1 Amerikan Doları (USD), bir adet A Grubu payın fiyatı (birim pay değeri) ise bir önceki işgününde TCMB tarafından belirlenen Amerikan Doları (USD) döviz alış kuru esas alınarak hesaplanacak 1 USD karşılığı TL'dir. Satıma esas fiyat bu izahnamenin 6.3 nolu maddesinde belirtilen esaslar kapsamında ayda 1 kere açıklanacak olup, Fon'un referans birim pay değeri, günlük olarak hesaplanacaktır. Takip eden günlerde fonun birim pay değeri, fon toplam değerinin katılma paylarının sayısına bölünmesiyle elde edilir. Fon birim pay değeri yukarıda belirlenen pay grupları çerçevesinde, bağlı olduğu pay grubuna göre Türk Lirası ve Amerikan Doları (USD) cinsinden hesaplanır ve ilan edilir.
Katılma Payı Alım Esasları : Fon katılma payları alım talimatları, bu izahnamede ilan edilen talep toplama başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kabul edilecektir. Talep toplama başlangıç ve bitiş tarihleri dışında iletilen fon katılma payları alım talimatları işleme alınmayacaktır. Fon tutarını temsil eden fon katılma payları Tebliğ'de tanımlanmış olan nitelikli yatırımcılara satılır. Serbest yatırım fonlarının katılma paylarının alım satımı konusunda yetkili kuruluşlar, satış yapılan yatırımcıların Tebliğ'de belirlenen nitelikli yatırımcı vasıflarına haiz olduklarına dair bilgi ve belgeleri temin etmek ve düzenli olarak tutmakla yükümlüdürler. Fona ilk girişi sırasında katılımcılardan nitelikli yatırımcı olduklarına dair beyan dağıtıcı tarafından alınır. Kurucu tarafından bu izahnamede ilan edilen talep toplama başlangıç ve bitiş tarihleri arasında her gün 09:00-18:00 arasında, son talep toplama gününde ise saat 16:00'a kadar Kurucu ve izahnamenin 6.5. nolu bölümünde yer alan kuruluşlar tarafından pay alım talepleri kabul edilecektir. Fon katılma payı asgari alım adedi 50.000 pay olmak üzere 50.000 pay ve katları olarak belirlenmiştir. B Grubu payların Amerikan Doları (USD) cinsinden değeri ilgili gün için hesaplanan TL cinsi pay fiyatının TCMB tarafından saat 15.30'da ilan edilen gösterge niteliğindeki Amerikan Doları (USD) döviz alış kuruna bölünmesi suretiyle tespit edilir. Pay grupları arasında geçiş yapılamaz. TL veya USD ödenerek satın alınan fon paylarının, fona iade edilmesi durumunda ödeme aynı para birimi cinsinden yapılır.
Alım Bedellerinin Tahsil Esasları: Alım talimatının verilmesi sırasında, talep edilen katılma payı bedelinin Kurucu tarafından tahsil edilmesi esastır. A grubu katılma payı alım talimatının karşılığında tahsil edilen tutar yatırımcı adına nemalandırılmak suretiyle bu izahnamede belirlenen esaslar çerçevesinde, katılma payı alımında kullanılır. A grubu fon alım talimatına konu TL tutarlar, alım talimatının Kurucu'ya verilmesi ı halinde Kurucu tarafından fon alım talimatının gerçekleştirileceği günden önceki iş gününde İş Portföy Para Piyasası Fonu satışı gerçekleştirilerek nemalandırılır. Alım talimatının Dağıtıcı'ya verilmesi halinde ise dağıtıcı tarafından nemalandırılır. B grubu pay alım talimatı veren yatırımcılardan tahsil edilen tutarlar nemalandırılmayacaktır. Fon'da oluşan kar, Fon'un bilgilendirme dokümanlarında belirtilen esaslara göre tespit edilen katılma payının birim pay değerine yansır. Katılma payı sahipleri, paylarını Fon'a geri sattıklarında, ellerinde tuttukları süre için fonda oluşan kardan paylarını almış olurlar. Hesap dönemi sonunda ayrıca temettü dağıtımı söz konusu değildir.
Katılma Payı Satım Esasları: Fondan çıkışlar ayda bir yapılabilecek olup, satım emirlerinin işleme alınabilmesi için talep toplama tarihinin bitiminden itibaren bir ay geçmiş olması zorunludur. Yatırımcıların her ayın 15'ine kadar (15. günün tatil günü olması halinde bir önceki işlem gününe kadar) saat 13:30'a (yarım günlerde 10:30) kadar verdikleri katılma payı satım talimatları, o ayın son iş gününde yapılan hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. Ayın 15'i saat 13:30'dan sonra (yarım günlerde 10:30'dan sonra) verilen satım talimatları bir sonraki ayın son iş gününde yapılan hesaplamada bulunacak pay fiyatı üzerinden yerine getirilir. İlgili fiyat hesaplama gününün belirlenmesinde yurtiçi piyasalar ile New York ve Londra'daki finansal piyasaların birlikte açık olduğu gün esas alınır. Fon katılma payı asgari satım adedi 50.000 pay olmak üzere 50.000 pay ve katları olarak belirlenmiştir.
Satım Bedellerinin Ödenme Esasları: Yatırım Dönemi İçinde Satım Bedellerinin Ödenme Esasları: Katılma payı bedelleri iade talimatının, her ayın l5'ine kadar (15. günün tatil günü olması halinde bir önceki iş gününe kadar) saat 13:30'a (yarım günlerde 10:30) kadar verilmesi halinde, ilgili ayın son iş gününde hesaplanan fiyat üzerinden, takip eden ayın üçüncü işlem gününde yatırımcıya ödenir. İade talimatının ayın l5'i saat 13:30'dan sonra (yarım günlerde 10:30'dan sonra) verilmesi halinde ise, katılma payı bedelleri talimatın verilmesini takip eden ayın son iş gününde hesaplanan fiyat üzerinden, bir sonraki ayın üçüncü işlem gününde yatırımcılara ödenir. Fiyat hesaplama günü ile yatırımcıya ödeme yapılacak gün arasında, her iki gün de dahil olmak üzere, New York'ta ve/veya Londra'da finansal piyasaların tatil olması ya da paratransferinin kapalı olması durumunda katılma payı bedellerinin ödeneceği gün, tatil gün sayısı ve/ veya para transferinin açık olduğu güne kadar ertelenir. Yurt içi piyasalarda yarım gün tatil olması durumunda, gerçekleşme valörü yarım güne denk gelen talimatlar, izleyen ilk iş günü gerçekleştirilir. Ödeme günü para transferi kapalıysa, katılma payı bedelleri döviz para transferinin açık olduğu ilk gün ödenir. Katılma paylarının tasarruf sahipleri tarafından yatırım dönemi içinde satımı durumunda erken çıkma komisyonu uygulanır. Fon pay fiyatının satılan pay adedi ile çarpılması sonucunda bulunan büyüklük üzerinden hesaplanacak komisyon oran %1,00 (yüzde bir)'dir. Paylarını yatırım dönemi sonuna kadar elde tutulanlardan komisyon alınmaz.
Yatırım Dönemi Sonunda Satım Bedellerinin Ödenme Esasları Fon'un yatırım dönemi sonunda fon portföyündeki varlıklar nakde dönüştürülerek, tüm katılma payı sahipleri için otomatik satım talimatı yaratılır. Fon katılma payı bedelleri yatırım dönemi son gününü takip eden 3 iş günü sonra nakit olarak katılma payı sahiplerinin hesaplarına yatırılır. New York'ta ve/veya Londra'da finansal piyasaların tatil olması ya da para transferinin kapalı olması durumunda katılma payı bedellerinin ödeneceği gün, tatil gün sayısı ve/ veya para transferinin açık olduğu güne kadar ertelenir.

Fonun Yatırım Stratejisi ve Risk Değeri
Yatırım Stratejisi Risk Değeri
Kurucu, fonun katılma payı sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde temsili, yönetimi, yönetiminin denetlenmesi ile faaliyetlerinin içtüzük ve izahname hükümlerine uygun olarak yürütülmesinden sorumludur. Kurucu fona ait varlıklar üzerinde kendi adına ve fon hesabına mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tasarrufta bulunmaya ve bundan doğan hakları kullanmaya yetkilidir. Fonun faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında portföy yöneticiliği hizmeti de dahil olmak üzere dışarıdan hizmet alınması, Kurucunun sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. A Grubu Paylar İçin: 6 B Grubu Paylar İçin: 4
Fon portföyü, kolektif portföy yöneticiliğine ilişkin PYŞ Tebliği?nde belirtilen ilkeler ve fon portföyüne dahil edilebilecek varlık ve haklara ilişkin Tebliğ?de yer alan sınırlamalar çerçevesinde yönetilir.
Fon toplam değerinin en az %80?i devamlı olarak T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz cinsinden ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları ile yerli ihraççıların döviz cinsinden ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılacaktır. Fon toplam değerinin kalan kısmı ise TL veya yabancı para cinsinden diğer para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılabilir. Ayrıca, Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçlarına, taraf olunacak sözleşmelere, finansal işlemlere ve menkul kıymetlere yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmayı amaçlamaktadır. Fon portföyüne alınacak finansal varlıklar Sermaye Piyasası Kurulu?nun düzenlemelerine ve bu izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak seçilir ve portföy yöneticisi tarafından mevzuata uygun olarak yönetilir. Fon portföyünün yönetiminde ve yatırım yapılacak sermaye piyasası araçlarının seçiminde, Tebliğ?in 4. maddesinde belirtilen varlıklar ve işlemlere uygun bir portföy oluşturulması esas alınır. Fon yönetiminde, Tebliğ?in 25. maddesinde yer alan serbest fonlara dair esaslara uyulur. Fon?un likidite veya vade açısından bir yönetim kısıtlaması yoktur. Fon portföyüne TL cinsi varlıklar ve işlemler olarak Sermaye Piyasası Kurulu tarafından teminat olarak kabul edilen her türlü varlığı dayanak olarak alan repo ve ters repo işlemleri (menkul kıymet tercihli ve pay senedi repo/ters repo işlemleri dahil), Takasbank Para Piyasası ve/veya yurtiçi organize para piyasası işlemleri, devlet iç borçlanma senetleri, Türkiye?de mukim şirketler tarafından ihraç edilen özel sektör menkul kıymetleri (ortaklık payları ve borçlanma araçları), mevduat/katılma hesapları, kredi riskine dayalı yatırım araçları (CLN), kamu ve/veya özel sektör tarafından ihraç edilen kira sertifikaları ile ipoteğe ve/veya varlığa dayalı menkul kıymetler ve/veya ipotek ve/veya varlık teminatlı menkul kıymetler, yurtdışı ihraççıların çıkarmış olduğu TL cinsi menkul kıymetler, varantlar, sertifikalar ve söz konusu varlıklara ve/veya söz konusu varlıklar üzerinden oluşturulan endekslere dayalı swap işlemleri/sözleşmeleri dahil türev araçlar, yapılandırılmış yatırım araçları ile yurtiçinde ve/veya yurt dışında kurulmuş borsa yatırım fonu katılma payları, gayrimenkul yatırım fonu katılma payları ve girişim sermayesi yatırım fonu katılma payları dahil olmak üzere yatırım fonu katılma payları ile her türlü yatırım ortaklığı payları alınabilir. Fon, döviz cinsi varlık ve işlemler olarak ise Türk Devleti, il özel idareleri, Kamu Ortaklığı İdaresi ve belediyeler ile Devletin kefalet ettiği diğer kuruluşlar tarafından yurt dışında ihraç edilen eurobondlara, sukuk ihraçlarına, Türkiye?de ihraç edilen döviz cinsinden/dövize endeksli borçlanma araçlarına, Türk özel şirketlerinin ihraç ettiği eurobondlar ve sukuklar dahil döviz cinsi borçlanma araçlarına, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kamu ve özel sektör borçlanma araçlarına (eurobond, hazine/devlet bono/tahvili, ve/veya benzer yapıdaki diğer borçlanma araçları), mevduat/katılma hesapları, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin ortaklık payları ile Amerikan ve Global Depo Sertifikalarına (ADR-GDR), gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin yatırım fonu/borsa yatırım fonu katılma paylarına (yabancı fonlar) ve altın ve diğer kıymetli madenler ile bu madenlere dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına ve altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı türev ürünlere yatırım yapabilecektir. Fon uygulayacağı stratejilerde, beklenen getiriyi artırmak veya riskten korunma sağlamak amacıyla kaldıraç yaratan işlemler gerçekleştirebilir. Kaldıraç yaratan işlem fon portföyüne türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant ve sertifika dahil edilmesini, ileri valörlü tahvil/bono ve altın alım satım işlemlerini,opsiyon alım ve satımı, yapılandırılmış yatırım/borçlanma araçlarının alım satımı, dayanak varlığı ortaklık payları ve endeksleri, faize dayalı menkul kıymetler ve endeksleri, döviz ve altın olan türev ürünleri ve diğer herhangi bir yöntemle kaldıraç yaratan benzeri işlemleri ifade eder. Türev işlemler hem tezgahüstü piyasalar aracılığıyla hem de organize piyasalar aracılığıyla yapılabilecektir. Repo/Ters Repo pazarındaki işlemlerin yanı sıra menkul kıymet tercihli ve/veya pay senedi repo/ters repo işlemleri yapılabilecektir. Kaldıraç kullanımı ? Vadeli işlemler ve opsiyonlar gibi belirli bir teminat, prim ya da ödeme karşılığı nispi işlem yapılabilmesine imkan tanıyan kaldıraçlı işlemlere yatırım yapılarak, ? Menkul Kıymet Tercihli Repo Pazarı ile Pay Senedi Repo Pazarı ve Repo/Ters Repo Pazarı?nda repo yoluyla fon temin edilerek, ? Kredi kullanılarak kredili menkul kıymet alımı ve açığa satış gibi diğer borçlanma yöntemleriyle gerçekleştirilebilir. Takasbank Borsa Para Piyasası ve/veya diğer para piyasası işlemleri ile fon temin edilerek kaldıraç yaratılabilir Kaldıraç kullanımı, fonun getiri volatilitesini ve maruz kaldığı riskleri artırabilir. Kaldıraç seviyesinin belirlenmesinde, kaldıraç kullanımı sonrasında oluşabilecek risklilik düzeyinin bu izahnamede yer alan sınırlamalar dahilinde kalması hususu da göz önünde bulundurulur. Kaldıraç yaratan işlemlere ilişkin pozisyon hesaplaması yapılırken dayanak varlığın piyasa fiyatı olarak, Finansal Raporlama Tebliği?nde yer alan esaslar çerçevesinde belirlenen fiyat esas alınır. Fon herhangi bir menkul kıymete doğrudan veya türev araçlar vasıtası ile dolaylı yatırım yapabilir. Fon herhangi bir menkul kıymeti ya da nakdi teminat göstererek borçlanabilir veya türev araçlar vasıtası ile dolaylı olarak bu borçlanmayı gerçekleştirebilir. Portföye borsa dışından türev araç (vadeli işlem ve opsiyon), swap sözleşmeleri, repo ve ters repo sözleşmeleri dahil edilebilir. Bu işlemleri yabancı para cinsinden de yapılabilecektir. Fon yatırım stratejisini uygularken, kredi alabilir, repo (pay senedi repo işlemleri dahil), para piyasası işlemleri ve diğer borçlanma araçlarını kullanabilir. Fon portföyünde bulunan tüm ortaklık payları ödünç işlemine konu edilebilir. Fon, serbest fon niteliğinde olmasından dolayı ödünç menkul kıymet işlemlerine dair Tebliğ?in 22. maddesindeki sınırlamalara tabi değildir. Ödünç menkul kıymet işlemlerine dair uygulanacak esaslar ise Rehber?in 4.2.5. maddesinde belirtilmiştir. Fon sadece yapılan işlemlerle ilgili olması kaydıyla yatırım yaptığı para ve sermaye piyasası araçlarını ya da diğer finansal varlıkları teminat olarak verebilir.
Yönetici tarafından, fon portföyünde yer alabilecek varlık ve işlemlere dair azami bir sınırlama getirilmemiş olup, Tebliğ?in 4. maddesinde yer alan tüm enstrümanlara yatırım yapabilecektir.
Fon portföyüne riskten korunma ve/veya yatırım amacıyla kaldıraç yaratan işlemlerden döviz, faiz, ortaklık payı, ortaklık payı endeksleri, altın ve diğer sermaye piyasası araçlarına dayalı türev araç (vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri), saklı türev araç, swap sözleşmesi, varant, sertifika, ileri valörlü tahvil/bono ve altın işlemleri dahil edilir.
Portföye borsa dışından türev araç (vadeli işlem ve opsiyon), swap sözleşmeleri, repo ve ters repo sözleşmeleri dahil edilebilir. Bu işlemleri yabancı para cinsinden de yapabilecektir. Borsa dışı sözleşmeler fonun yatırım stratejisine uygun olarak fon portföyüne dahil edilebilir. Sözleşmelerin karşı taraflarının yatırım yapılabilir derecelendirme notuna sahip olması, herhangi bir ilişkiden etkilenmeyecek şekilde objektif koşullarda yapılması ve adil bir fiyat içermesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir olması zorunludur. Borsa dışı Türk Lirası veya yabancı para cinsi türev araçlar (vadeli işlem ve opsiyon), swap sözleşmeleri, repo ve ters repo sözleşmelerinin karşı tarafının denetime ve gözetime tabi finansal bir kurum (banka, aracı kurum vb.) olması ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde ?güvenilir? ve ?doğrulanabilir? bir yöntem ile değerlenmesi zorunludur.
Fon hesabına kredi alınması mümkündür.
Portföye dahil edilen yabancı yatırım araçlarını tanıtıcı genel bilgiler: Yabancı para ve sermaye piyasası araçları Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber?in 4.1.5?inci maddesinde yer alan aşağıdaki esaslar dahilinde fon portföyüne dahil edilebilir. Fon, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin kamu ve özel sektör borçlanma araçlarına (eurobond, hazine/devlet bono/tahvili ve/veya benzer yapıdaki diğer borçlanma araçları), gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin ortaklık payları ile Amerikan ve Global Depo Sertifikalarına (ADR-GDR), gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin yatırım fonu katılma paylarına (yabancı fon katılma payları),altın ve diğer kıymetli madenler ile bu madenlere dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarına ve altın ve diğer kıymetli madenlere dayalı türev ürünlere yatırım yapabilir. Ayrıca, fon portföyünde, sözü geçen tüm varlıklara ve/veya bu varlıklar üzerinden oluşturulan endekslere yönelik organize ve/veya tezgahüstü türev araçlara yurt dışında kurulmuş borsa yatırım fonu katılma payları, gayrimenkul yatırım fonu katılma payları ve girişim sermayesi yatırım fonu katılma payları dahil olmak üzere yatırım fonu katılma payları ile her türlü yatırım ortaklığı paylarına da yer verilebilir. Yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçlarının ve kira sertifikalarının, tabi olduğu otorite tarafından yetkilendirilmiş bir saklayıcı kuruluş nezdinde saklanması, fiyatının veri dağıtım kanalları vasıtasıyla ilan edilmesi ve fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilecek nitelikte likidasyona sahip olması şartlarıyla, yurt dışında borsa dışından yatırım araçlarının/borçlanma araçlarının fon portföyüne dahil edilmesi mümkündür. Fon portföyüne sadece derecelendirmeye tabi tutulmuş yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları alınabilir. İlgili aracın derecesini belirleyen belgeler yönetici nezdinde bulundurulur.
Portföye yalnızca ABD, İngiltere (Birleşik Krallık), İrlanda, Fransa, Almanya, Japonya, Belçika, Avusturya, Kanada, Avustralya, İsviçre, Malta, Lüksemburg, Norveç, İspanya, Hollanda, İtalya, Singapur, Finlandiya, Danimarka, Hong Kong, Avusturya, Portekiz, Yunanistan, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvator, Mısır, Şili, Endonezya, İsrail, Güney Kore, İsveç, Singapur, Yeni Zelanda, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Meksika, Nijerya, Peru, Filipinler, Polonya, Romanya, Rusya, Güney Afrika, Ukrayna, Uruguay, Venezuela, Vietnam, Hindistan?da kurulu yabancı fonların katılma payları dahil edilebilir.
Fon portföyüne, yatırım stratejisi ile uyumlu ve risk düzeyine uygun olması kaydıyla yapılandırılmış yatırım araçları dahil edilebilir. Yapılandırılmış yatırım araçlarının borsada işlem görmesi, ihraççısının ve/veya yatırım aracının, Tebliğ?in 32. maddesinde belirtilen derecelendirme notuna sahip olması zorunludur. Derecelendirme notunu içeren belgeler Yönetici nezdinde bulundurulur. Yapılandırılmış yatırım araçları tabi olduğu otorite tarafından yetkilendirilmiş bir saklayıcı kuruluş nezdinde saklanır. Türkiye?de ihraç edilmiş yapılandırılmış yatırım araçlarına ilişkin olarak borsada işlem görme şartı aranmaz. Bununla birlikte Türkiye?de ihraç edilmiş yapılandırılmış yatırım araçlarının ihraç belgesinin Kurulca onaylanmış olması, fiyatının veri dağıtım kanalları aracılığıyla ilan edilmesi, fonun fiyat açıklama dönemlerinde Finansal Raporlama Tebliği düzenlemeleri çerçevesinde gerçeğe uygun değeri üzerinden nakde dönüştürülebilir nitelikte olması zorunludur.
Tebliğ'in on beşinci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında yer aldığı üzere, kurucu, yönetici ve yönetim veya sermaye bakımından bunlarla doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkili olanlar tarafından kurulan veya yönetilen fonların katılma paylarının fon portföyüne dahil edilmesi halinde bu fonlara giriş ya da çıkış komisyonu ödenemez.

Fon Karşılaştırma Ölçütü
Karşılaştırma Ölçütü Karşılaştırma Ölçütünün Oranı (%) Ölçütün Belirlenmesine İlişk. Fon Kurulu Karar Tar. ve Say.
Fonun eşik değeri %100 BIST-KYD 1 Aylık Mevduat USD Endeksi?dir. TL cinsinden ihraç edilen A grubu paylar için eşik değer getirisi, BIST-KYD 1 Aylık Mevduat USD Endeksi?nin dönem başı ve dönem sonu değerinin ilgili günlerde TCMB tarafından açıklanan döviz alış kuru dikkate alınarak TL'ye çevrilmesi sonucu hesaplanan TL bazında getirisidir. USD/TRY getirisi hesaplamasında hesaplama dönemi başı ve hesaplama dönemi sonu tarihlerinde TCMB tarafından saat 15.30?da açıklanan gösterge niteliğindeki USD döviz 7 alış kurları kullanılmaktadır. USD cinsinden ihraç edilen B grubu paylar için ise eşik değer getirisi BIST-KYD 1 Aylık Mevduat USD Endeksi'nin hesaplama dönemindeki getirisidir. Performans Tebliği uyarınca, Fon serbest fon olduğu için Performans Tebliği?nde belirlenen eşik değer alt sınırına ilişkin esaslar uygulanmaz.

Komisyon ve Gider Bilgileri
Fon Yönetim Ücreti Oranı ve Giriş-Çıkış Komisyonları
İhraç Sıra Numarası Fon İçtüzüğünde Yer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%) Fon İçtüzüğündeYer Alan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%) Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Günlük) (%) Uygulanan Yönetim Ücreti Oranı (Yıllık) (%) Giriş Komisyonu (%) Giriş Komisyonuna İlişkin Açıklama Çıkış Komisyonu (%) Çıkış Komisyonuna İlişkin Açıklama Performans Ücreti Oranı (%)
0,00274 1 0,00274 1 0 Giriş komisyonu uygulanmayacaktır. 1 Çıkış komisyonu tutarı, geri alımı yapılan fon pay sayısı ile gerçekleşme fiyatının çarpımı sonucu bulunan brüt değer üzerinden hesaplanacaktır. 0
Söz konusu komisyon tahsil edildiği gün fona gelir olarak kaydedilir.

Diğer Hususlar
Açıklama Fon Portföyündeki Varlıkların Alım Satımına Aracılık Eden Kuruluşlar ve Aracılık İşlemleri İçin Ödenen Komisyonlar
Fon portföyünde yer alan varlıkların alım satımına Türkiye İş Bankası A.Ş. (Borçlanma araçları, altın, diğer kıymetli madenler ve para piyasası, repo/ ters repo işlemleri), İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Yurt içi/yurt dışı ortaklık payları, yurt içi/yurt dışı borçlanma araçları, VİOP işlemleri), Yurt dışı ortaklık payları ve diğer sermaye piyasası araçları için Bloomberg Tradebook LLC/ Goldman Sachs & Co. LLC veya İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla işlem yapılır ve işlem yapılan ülke ve aracı kuruma göre belirlenen tarifeler uygulanır. Tezgahüstü ve Eurobond işlemleri için herhangi bir komisyon ödenmemektedir. Söz konusu aracılık işlemleri için uygulanan komisyon oranları aşağıda yer almaktadır:
Pay Senedi Alım Satım Komisyonu: Onbinde 3+BSMV
O/N Repo: Milyonda 5,5+BSMV
O/N Repo (14:00-17:00 arası işlemler): Milyonda 11+BSMV
Vadeli Repo: Milyonda 5,5*Gün sayısı+BSMV
Vadeli Repo (14:00-17:00 arası işlemler): Yüzbinde 1,1*Gün sayısı+BSMV
Tahvil-Bono Piyasası: Yüzbinde 1,4+BSMV
Tahvil- Bono Piyasası (Seans dışı işlemler): Yüzbinde 2,8+BSMV
Takasbank Para Piyasası (1-7 gün arası): Yüz binde 2,7 +BSMV
Takasbank Para Piyasası (7 günden uzun vadeli): Milyonda 3,4*Gün sayısı+BSMV
VİOP Endeks Vadeli Kontratları: Onbinde 2+BSMV
VİOP Döviz Vadeli Kontratları: Onbinde 2+BSMV
VİOP Pay Vadeli Kontratları: Onbinde 2+BSMV
VİOP Altın Vadeli Kontratı: Onbinde 2+BSMV
Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Alım-Satım komisyonu: Onbinde 3+BSMV
(Satış işlemlerinde gün bazında 50 TL EFT ücreti ödenir.)
Fon Portföyünün Saklanması ve Fon Malvarlığının Ayrılığı
Fon portföyünde yer alan ve saklamaya konu olabilecek varlıklar Kurulun portföy saklama hizmetine ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde Portföy Saklayıcısı nezdinde saklanır. Portföy Saklayıcısı?nın, fon portföyünde yer alan ve Takasbank?ın saklama hizmeti verdiği para ve sermaye piyasası araçları, kıymetli madenler ile diğer varlıkları Takasbank nezdinde ilgili fon adına açılan hesaplarda izlemesi gerekmektedir. Bunların dışında kalan varlıklar ve bunların değerleri konusunda gerekli bilgiler Takasbank?a aktarılır veya söz konusu bilgilere Takasbank?ın erişimine imkân sağlanır. Bu durumda dahi Portföy Saklayıcısı?nın yükümlülük ve sorumluluğu devam eder. Fon'un Sona Ermesi ve Fon Varlığının Tasfiyesi
Fon, Tebliğ'in 28. maddesi, 29. maddesi ve Rehber'in 11. maddesi hükümleri çerçevesinde sona erer ve tasfiye edilir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1265705


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi