KAP ***KLMSN*** KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

19.12.2023 - 18:36 | Son Güncelleme :

KAP ***KLMSN*** KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)



***KLMSN*** KLİMASAN KLİMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Şirketimiz Klimasan AŞ'nin dolaylı hakim hissedarı olan Brezilya'da yerleşik METALFRIO SOLUTIONS SA'nın sermaye artırımı ile ilgili bilgilendirmedir.
 
METALFRIO SOLUTIONS SA
("Şirket"), 23 Ağustos 2021 tarihli Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (CVM) No. 44 sayılı kararı uyarınca, 18 Aralık 2023 tarihinde şirketin hissedarları ile olağanüstü genel kurul toplantısı düzenlendiğini ve bu toplantıda, şirketin sermayesinin tahsisli sermaye artışı yolu ile 743 milyon Real (yaklaşık 138 milyon Euro) ile 774 milyon Real (yaklaşık 144 milyon Euro) arasında bir tutarda artmasının onaylandığını ve yeni payların ihraç edilmesi kararının alındığını pay sahiplerine ve genel piyasaya ekteki duyuru ile duyurdu. Bu sermaye artışına hem hissedarlar, rüçhan haklarını kullanarak, hem de Şirketin finansal alacaklıları, finansal alacaklarını 1.4 milyar Real (yaklaşık 260 milyon Euro) sermaye değeri üzerinden kullanarak iştirak edebileceklerdir. Finansal alacaklıların %95.8'i halihazırda sermaye artışına iştirak etmeyi kabul etmiştir.
Gerçekleşecek olan bu işlem neticesinde, eğer işlem Şirketin açıklanmış en son mali tablo tarihi olan 30 Eylül 2023 itibarı ile bitmiş ve mali tabloya yansımış olsa idi, 30 Eylül 2023 solo mali tablosuna pro-forma yansıması neticesinde: Şirketin sermayesi asgari 743 milyon Real (yaklaşık 138 milyon Euro) artmış ve asgari 299 milyon Real (yaklaşık 56 milyon Euro) seviyesine ulaşmış, finansal borçların asgari %95.6'sının sermayeye iştiraki ile kalan finansal borçlar azami 211 milyon Real (yaklaşık 39 milyon Euro) seviyesine inmiş, cari oran 1.1'e yükselmiş ve borç/sermaye oranının ise 0.7'ye inmiş olurdu. İşlem neticesinde Şirketin mevcut hissedarlarının seyrelmesi azami %35.6 olacak olup işlem ne şirketin ne de iştiraklerinin hakim ortaklık yapısı, yönetiminde ya da stratejisinde bir değişikliğe sebebiyet vermeyecektir.
 
Öte yandan, Metalfrio Solutions olumlu ve istikrarlı operasyonel sonuçlar elde etmektedir: 30 Eylül 2023 itibarı ile konsolide bazda son on iki aylık geliri yılda 2 milyar Real'e yaklaşırken, bir kereye mahsus giderler hariç düzeltilmiş FAVÖK 229 milyon Real seviyesine ulaşmıştır.
 
Şirket, konuyla ilgili herhangi yeni bilgi veya önemli gelişme olduğunda hissedarlarını ve genel pazarı bilgilendirmeye devam edeceğini bildirmiştir.





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1227159


BIST
 

Hisse Başarıyla eklendi